Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2010 | 12022 vizualizari

 

Adevarat bomba de calorii ,dar asa mai rarut...se admite, nu?

 

INGREDIENTE

  • carnat de porc afumati 700-800 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml vin alb (acrisor)
  • pt piure:
  • cartofi 1,5 kg
  • 100 unt
  • 1 pahar de lapte caldut
  • sare
  • 100 smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi:

Se spala bine carnatul si se taie in bucati.

Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba acoperit cu capac inca 20 minute dupa care se ia capu jos si se mai lasa putin sa scada lichidul .

Se serveste cu piure sau mamaliguta

Pt piure ,se fierb cartofi curatati cu sare .

Se zdrobesc se pune cate putin din laptele caldut ,untul si smantana,se mixeaza bine

Se serveste cu muratura......................hmmmmm a fost super bun si sa nu uitam ca merge perfect si un paharel de vin dupa masa nu?doar nu veti arunca vinul ramas ?

TIPS-URI

1

Cartofi sant cei ramasi de la cartofi spiralati,totul se transforma nimic nu se arunca

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

nadina73 1

04.11.2010, 18:07

fetelor incercati cu incredere e super bun si vorba lui corinuta hai noroc la toat lumea

eleny2010 1

13.11.2010, 15:52

nadina mi ai facut pofta. abea astept sa ajung zilele astea in tara sa imi i au si eu carnatii , k aici nu imi plac . si numai zic de pireu cat imi place. ce reteta reusita ma primesti la masa?

marieta 1

21.11.2010, 00:30

vai tu nadina da unde ai gasit tu asa carnati afumati in spania?carnatii din strainatate nus ca ai nostrii din tara!!!5 furculite!!sunt foarte buni!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si sos bechamel